Investicije
149

Hoteli, etno sela i vještačka jezera: Na Vlašiću uskoro novi rekreativni sadržaji

Piše: A. B.
Na planini Vlašić uskoro će se graditi novi objekti za koje su već napravljena idejna rješenja i to na zahtjev kompanije Ozon d.d. koja je uradila i prezentaciju idejnih rješenja novih projekata.

Riječ je o savremenim, modernim i funkcionalnim objektima koji svojim izgledom neće odudarati od planinskog ambijenta koji ih okružuje.

"U prezentaciju su uključena idejna rješenja hotela i restorana 'Skakaonica' s vidikovcem i šetnicom na Babanovcu, caffe restorani na završnim stanicama ski-liftova Babanovac i Markovac, etno selo 'Šantić' s kućicama za odmor i vještačkim jezerom, farmom za domaće životinje, igralištem te još mnoštvom drugih objekata zabavnog i rekreativnog karaktera. Ovaj vrlo ambiciozan projekat, čija će realizacija zahtijevati mnogo rada i finansijskih ulaganja, dokaz je da se gradnji i modernizaciji Vlašića ozbiljno pristupilo kako bi postao renomirana turistička destinacija u Bosni i Hercegovini, regionu, ali i šire", navode za Klix.ba iz kompanije Ozon d.d.

Dodaju kako im je cilj da Vlašić postane prepoznatljiv brend naše zemlje koji svojim gostima garantira samo najbolje.

"Videoprezentaciju nabrojanih objekata smo uradili u saradnji s našim prijateljima iz kompanije 'Makea' d.o.o. Sarajevo na čelu s arhitektom Damirom Karakašem", ističu iz Ozon d.d.

Podsjećamo, na Vlašiću je sredinom ove godine počeo projekat izgradnje savremenog fudbalskog stadiona na platou Babanovac, a u koji je do sada uloženo 2,5 miliona KM.

U suterenu fudbalskog stadiona bit će izgrađene garaže i poslovni prostori, kao i tribine i svlačionice za igrače.