biznis
131

INA otvorila dvije nove benzinske pumpe na autoputu A1

Klix.ba
Predstavnici kompanije Holdina d.o.o. Sarajevo, članice INA Grupe u BiH, priredili su svečano otvorenje prvih INA benzinskih pumpi na autoputu A1, na putnom pravcu između Međugorja i graničnog prelaza Bijača, u prisustvu predstavnika kompanije, INA Grupe, te poslovnih partnera i predstavnika lokalne zajednice svečano je obilježen početak rada ove dvije benzinske pumpe.

Pored ostalih zvanica, svečanosti je prisustvovao i gospodin Nevenko Barbarić, načelnik općine Ljubuški na čije prostoru se objekti nalaze, koji je izrazio svoje zadovoljstvo projektom i njegovom implementacijom, te istakao značaj i dodatnu vrijednost koju ove stanice pružaju lokalnoj zajednici.

Dvije benzinske pumpe predstavljaju realizaciju projekta vrijednog 4,8 miliona KM i prva su faza u suradnji sa JP Autoceste FBiH, u sklopu kojeg je planirana gradnja još dva objekta na odmorištu Lepenica u blizini Sarajeva krajem godine. Uz svoju primarnu namjenu, u projekat na odmorištu Kravice je uključen i prostor za odmor i osvježenje od putovanja, parking prostor te dječije igralište.

U toku svečanog otvorenja, prisutnim zvanicama se obratio Ante Aralica, generalni direktor Holdine Sarajevo.

"Veoma smo ponosni na ove objekte kao i njihov značaj za putnike na ovom dijelu koridora 5c. Naš cilj je osigurati suvremene objekte visoke kvalitete i ugodno mjesto za odmor od putovanja za naše posjetioce i kupce. Drago nam je da možemo reći kako benzinske stanice na Kravicama u potpunosti ispunjavaju tu svrhu", rekao je Aralica.

Zoltan Aldott, predsjednik Uprave INA Grupe, je povodom otvorenja čestitao na odlično obavljenom poslu i izjavio kako je ovo sigurno jedna od najljepših benzinskih stanica u mreži.

INA benzinske stanice na Kravicama predstavljaju prve potpuno nove objekte u INA maloprodajnoj mreži u Bosni i Hercegovini, a pripadaju mreži od 45 stanica, od kojih je 13 renoviranih po najsavremenijim standardima poslovanja.