Finansije
13

Promo / Zaboravite Word i Excel, olakšajte poslovanje uz servis Faktura.ba

Prije više od dvije godine sa radom je krenuo prvi domaći cloud servis za izdavanje faktura i ponuda - Faktura.ba. Danas, mnogobrojni zadovoljni korisnici potvrđuju da im je poslovanje olakšano i ubrzano.

Kontinuitet u razvoju put je prema uspjehu, kaže osnivač projekta.

"Uz naše ideje, pažljivo smo slušali ideje i sugestije naših korisnika. Upravo oni zaslužni su za ono što smo danas - platforma koju svakodnevno uspješno koristi veliki broj domaćih kompanija”, rekao je Vedran Ballian, osnivač servisa Faktura.ba.

Ovaj servis pokriva širok dijapazon djelatnosti, od turizma i usluga do proizvodnje i prodaje.

Najbolja potvrda da se pravilno radi, zadovoljni su korisnici

"S porastom broja klijenata i prodaje našeg dodatka za mobilne telefone - Zvekir, servis Faktura.ba nam je uveliko olakšao poslovanje i podigao ga na profesionalniji nivo.", kaže Naim Opardija osnivač Web387.

Ideje koje su sprovedene u djelo ubrzale su rad klijentima, te skratili vrijeme potrebno za izdavanje faktura za više od 70%. Klijenti koji imaju godišnje ugovore mogu napraviti samo prvu fakturu, a ostale - do kraja ugovora - Faktura.ba će kreirati automatski. To je samo jedan od preko 30 noviteta koje su nedavno lansirani.

Kako su korisnici servisa vremenom postajale kompanije različitih djelatnosti, razvoj servisa je išao u različitim pravcima. Time su fakture i ponude postale još funkcionalnije.

"Već kod samog testiranja znali smo da je Faktura.ba rješenje za nas. Poslovanje nam je olakšano. U samo nekoliko klikova dobivamo kvalitetne fakture, ponude, izvještaje i sve to je super dizajnirano što nam kao marketinškoj agenciji jako puno znači. Podrška je odlična, reagiraju na svaki naši zahtijev”, kazala je Ivana Trogrlić iz mostarskog Degordiana.

Šta su prednosti servisa Faktura.ba?

  • Ne treba vam tehničko predznanje ili znanje o bazama podataka
  • Platforma ima jednostavno sučelje, vrlo lako za korištenje
  • Napravite fakturu ili ponudu u samo nekoliko klikova
  • Preuzmite jednu ili više faktura zajedno ili ih pošaljite klijentu
  • Jednim klikom preuzmite PDF dokument na engleskom jeziku
  • Kreirajte ponavljajuće fakture i automatizirajte poslovanje
  • Pristupite svojim fakturama uvijek i sa svakog računara
  • Vaši podaci su zaštićeni sigurnosnim protokolom (SSL)
  • Ne dozvolite da kvarom računara izgubite sve fakture i ponude
  • Pratite status faktura. Koliko faktura u ovom trenutku nije plaćeno?
  • Brzo pronađite svaku fakturu ili ponudu, kroz jednostavni način filtriranja

"Kada smo tražili novo rješenje za centralizirano izdavanje faktura, cilj nam je bio da možemo dobiti i analizu svog poslovanja kako bismo mogli donositi bolje odluke. Faktura.ba nam omogućava i više od toga, i zadovoljni smo korisnici više od godinu dana”, mišljenja je Haris Čusto, tehnički direktor kompanije LunaCom poznatije po popularnom ugostiteljskom softwareu PosSector.

Iako su korisnici zadovoljni, Vedran kaže da će se njihov rad i razvoj nastaviti i dalje.

"Kao i do sada, dnevno planiramo nove funkcionalnosti. Neke od njih su već isprogramirane, a neke su još na spisku naših ideja", zaključuje Ballian.

Zaboravite Word i Excel. Napravite fakturu ili ponudu u samo nekoliko klikova. Probajte Faktura.ba besplatno!