Finansije
0

Trostruka garancija na štednju u Sparkasse banci

Sarajevo-x.com
Sanel Kusturica, direktor Sparkasse Bank
Sanel Kusturica, direktor Sparkasse Bank
Sparkasse Bank je pokrenula akcijsku ponudu različitih štednih modela, među kojima je i jedinstveni proizvod koji nudi maksimalnu sigurnost - oročena štednja sa stopostotnom bankarskom garancijom austrijske matične kuće Steiermaerkische Sparkasse.

Garancija se izdaje na štedne pologe preko 20.000 KM oročene na periode od 13 do 60 mjeseci, uz kamatnu stopu i do 4,1 posto.

Osim ovog proizvoda, u ponudi su i standardni štedni modeli uz kamatnu stopu i do 5,5 posto.

Posebna pogodnost je to da kamate variraju samo prema periodu oročenja, ali ne prema iznosima.

Na ovaj način, sve štediše, neovisno o tome koliki iznos novca žele oročiti, imaju iste uslove.

Direktor Sparkasse Bank Sanel Kusturica o akciji depozita 100 posto sigurna štednja kaže:

"Štednja pokrivena plativom bankarskom garancijom je jedini proizvod na tržištu koji klijentima nudi trostruku sigurnost: prvo, kroz stabilnost i kapitalnu osnovu naše banke; drugo, kroz garanciju Agencije za osiguranje depozita na iznose do 35.000 KM i treće, kroz garanciju naše matične banke. Za naše štediše ovaj dokument konkretno znači da se Steiermaerkische Sparkasse obavezuje na isplatu cijelog iznosa njihovog štednog pologa, i to njima direktno i na prvi poziv.

Bitno je reći da se radi o grupaciji koja skoro 200 godina vrlo uspješno posluje po konzervativnom modelu štedionice/Sparkasse.

To podrazumijeva poslovanje uz manji profit, ali i manje rizike, što je čini posebno stabilnom, sigurnom i otpornom na krize.

Ovo potvrđuje činjenica da je ona zadržala pozitivan kurs poslovanja kroz cijeli krizni period pa i ove godine.

Sparkasse Bank u BiH se, kao članica Grupe, oslanja na ovaj poslovni koncept te se želi pozicionirati kao banka prvog izbora za štediše u BiH, nudeći raznovrsnu i originalnu paletu proizvoda poput štednje sa bankarskom garancijom".