Uskoro dostupne
25

Potpisan ugovor za projekat studentske kartice za studente sarajevskih univerziteta

B. R.
Dragan Ćavar, Amina Mahmutović, Adna Mesihović i Afan Kalamujić (Foto: Vlada KS)
Dragan Ćavar, Amina Mahmutović, Adna Mesihović i Afan Kalamujić (Foto: Vlada KS)
Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, Ministarstvo finansija Kantona Sarajevo i UniCredit Banka potpisali su sporazum o partnerstvu u cilju realizacije platne kartice i programa lojalnosti za studente.

Kako su saopćili iz Vlade Kantona Sarajevo, u ime UniCredit Banke sporazum su potpisali predsjednica uprave ove banke Amina Mahmutović i član uprave za maloprodaju Dragan Ćavar.

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Adna Mesihović (ZNG) je ranije najavila ovaj projekt te istakla da će Ministarstvo nastaviti razvijati programe poboljšanja standarda mladih i studenata.

"Ponosna sam i sretna jer je projekat razvoja i održavanja platne kartice i programa lojalnosti za studente, koji studiraju na univerzitetima u Kantonu Sarajevo, dobio i svoje prve okvire te smo već na korak do početka njegove realizacije", izjavila je ministrica Mesihović.

Studentske kartice za sve studente univerziteta u Kantonu Sarajevo imaju, kako su konstatovali nadležni, izuzetnu važnost za studentsku zajednicu. Kako su obrazložili, studentima će se omogućiti praktična rješenja za učinkovito upravljanje njihovim finansijama, omogućavajući im da jednostavno primaju i troše novac.

Ministar finansija Afan Kalamujić (ZNG) je istakao da je ovaj projekat prepoznao kao projekat kojim se omogućava mladima da efikasnije upravljaju svojim finansijama.

"Drago mi je da kroz ovaj projekat pomažemo mladima da efikasnije upravljaju svojim finansijama, kao i zbog činjenice da je on na tragu podizanja znanja o finansijama, što sam obećao prilikom preuzimanja mandata. Osim toga, ovo je projekat koji Kanton Sarajevo iz budžeta ne košta ništa i predstavlja osnov na kojem će se širiti niz usluga za studente i mlade po uzoru na najveće univerzitetske centre svijeta", naveo je ministar Kalamujić.

Pomoću studentske platne kartice svi studenti u Kantonu Sarajevo će ostvarivati mnogobrojne pogodnosti kroz program lojalnosti, a svi će dobiti i poklon dobrodošlice u vidu džeparca na računu.

Kako su saopćili iz Vlade Kantona Sarajevo, cilj je unaprijediti studentski standard i olakšati pristup različitim uslugama i pogodnostima. Pa tako studentska kartica može biti, kako su ukazali, važan alat podrške obrazovanju studenata.