U Banjoj Luci
28

Američka trgovačka komora u BiH u saradnji sa Ambasadom SAD-a u BiH održala Okrugli stol

B.H.
U organizaciji Američke trgovačke komore u BiH (AmCham BiH) u saradnji sa Ambasadom SAD-a u BiH jučer je u Banja Luci održan okrugli stol kojem su prisustvovale kompanije sa središtem iz Republike Srpske.

Sastanak je organizovan u cilju razgovora o ekonomskim reformama potrebnim za poboljšanje poslovne klime u BiH, razmjene mišljenja i iznošenja stavova predstavnika kompanija o poteškoćama sa kojima se suočavaju u poslovanju, digitalizaciji i saradnji javno-privatnog sektora u BiH, te jačanja saradnje privrednih subjekata sa Ambasadom SAD-a u BiH i AmCham BiH.

Prisutnima se obratio ambasador SAD-a u BiH Michael J. Murphy koji je istakao da ambasada podržava Američku privrednu komoru u BiH u naporima da se bori za povoljnije prilike u poslovanju, "Mi vidimo rastuću ekonomiju BiH koju pokreće poboljšana poslovna klima i rast vođen privatnim sektorom kao ključni stub budućeg uspjeha BiH", dodao je Murphy.

Nedim Hamzić, generalni sekretar AmCham BiH izrazio je zadovoljstvo da je Američka trgovačka komora imala mogućnost da organizuje ovaj tip sastanka u kojemu će kompanije članice i njihovi partneri imati priliku da direktno razgovaraju o poslovanju, stanju bh industrije kao i izazovima sa kojima se susreću u svakodnevnom radu. Dodao je i kako je period nakon pandemije i dalje izazovan za svaki vid poslovanja.