biznis
0

Ecclestone spašava Saab?

SRNA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Vlasnik Formule 1 Bernie Ecclestone udružio se sa investicionom firmom iz Luksemburga u pokušaju da spase švedskog proizvođača automobila "Saab".

Vlasnička kompanija General Motors saopštila je ranije da će Saab biti zatvoren ukoliko se ubrzo ne pronađe kupac za firmu koja godinama posluje sa gubicima.

Ecclestone je uputio zajedničku ponudu sa privatnom firmom Genni Capital.

Holandski proizvođač luksuznih automobila Spyker takođe je uputio poboljšanu ponudu za kupovinu firme koja proizvodi autmobilske modele "9-3" i "9-5".

Genni je saopštio da će se "agresivno zalagati za uspješno zaključenje transakcije sa svim relevantnim kcionarima te kompanije".

U saopštenju se navodi da "Saab ima ogromnu vrijednost kao marka na ključnim tržištima automobila" i da ga krasi "imidž inovativnosti".

General Motors pokušava da proda švedsku firmu već godinu dana. Direktor američkog giganta Ed Whitacre nedavno je izjavio da sumnja da će biti zaključen ugovor o prodaji Saaba.

"Svi se nadamo da su ove ponude dovoljno dobre da bi ih General Motors razmotrio", izjavio je portparol "SAAB-a" Eric Geers.