biznis
0

Cvijanović: Prioritet je sačuvati proizvodnju i radna mjesta u "Birču"

FENA
Željka Cvijanović (Foto: SRNA)
Željka Cvijanović (Foto: SRNA)
Premijerkla Republike Srpske Željka Cvijanović tvrdi da je za Vladu prioritet da se sačuvaju proizvodnja i radna mjesta Fabrici glinice "Birač" u Zvorniku, koja ide u stečaj, a za sutra je najavila i razgovore o s partnerima zainteresiranim za kupovinu Fabrike duvana Banja Luka i obezbjeđivanje "plavog dizela" za poljoprivrednike u RS.

Cvijanovićeva je, u izjavi novinarima u Banjoj Luci, nakon sastanka s rukovodstvom SNSD-a, kazala da, kada je u pitanju "Birač", paralelno teku dva procesa i ti jedan je održanje proizvodnje u tom preduzeću i drugi proces je vezan za rad kontrlnih organa.

U tom smislu, kazala je, postoji razmjena informacija o svemu onom do čega dolaze kontrolni organi.

Najavivši razgovore s zainteresiranim partnerima za kupovinu Fabrike duvana Banja Luka, ona je dodala da je to moguće, nakon što ukinuta zabrana raspolaganja imovinom preduzeća od strane Suda BiH, kao i nakon nekoliko drugih pravnih momenata koje je bilo neophodno razriješiti.

Cvijanovićeva je rekla da će nakon sastanka biti održana sjednica Vlade i poslije toga javnost će biti upoznata o stavovima izvršne vlasto o tom pitanju.

Na sutrašnjoj sjednici Vlade bit će riječi i o obezbjeđivanju „plavog dizela“ za poljoprivrednike RS.

Entitetska premijerska tvrdi da postoji opredeljenje Vlade da se osigura „plavi dizel“ za proljetne radove i da se vidi kako bio osiguran i za jesenju sjetvu.