biznis
35

Coca-Colini proizvodi pristižu u Konzum, kompanije negiraju spor

Piše: N. N.
Prazni frižideri - fotografisano 2. 11. 2016. (Foto: Klix.ba)
Nakon što je Klix.ba jučer poslijepodne objavio da u prodajnim objektima Konzuma u BiH više nema proizvoda Coca-Cole te su istu prenijeli mediji u regiji, iz ove dvije kompanije danas su saopćili da se njihova "saradnja nastavlja neometano".

"Povodom informacije objavljene na portalu Klix, koju su prenijeli i drugi medji u zemlji, obavještavamo javnost da se saradnja dugogodišnjih partnera Coca-Cole HBC B-H d.o.o. Sarajevo i Konzuma d.o.o. odvija neometano", saopćeno je kratko iz Coca-Cole.

Nakon što je Klix jučer objavio da Coca-Colinih proizvoda nema u Konzumu, uslijedile su reakcije obje kompanije, ali i regulisanje dugovanja, nakon čega se ponovo pune police Coca-Colinim proizvodima u Konzumovim prodavnicama.

Podsjećamo, informaciju o nestanku svih Coca-Colinih proizvoda iz prodavnica Konzuma Klix.ba je dobio jučer iz povjerljivih izvora iz obje kompanije, kao i od mnogobrojnih čitatelja.

Coca-Colu i Konzum smo kontaktirali jučer u 14 sati uz molbu da nam pojasne zašto Coca-Colinih proizvoda nema u Konzumovim prodavnicama. Iako su obećali odgovoriti, iz Coca-Cole i Konzuma nisu se zvanično oglasili puna 24 sata.

U međuvremenu, Klix.ba je iz pouzdanih izvora u ovim kompanijama saznao da je Coca-Cola obustavila isporuku svih proizvoda iz asortimana Konzumu zbog nagomilanih dugova. Radnici Konzuma su nam pojasnili da su Coca-Colini proizvodi prestali stizati prije desetak dana dok su nam u jednom od najvećih prodajnih centara Konzuma u Sarajevu radnici rekli kako su Coca-Colini radnici odnijeli dio proizvoda koji nije prodat.

Nakon što su demantirali spor, iz Coca-Cole nisu htjeli zvanično pojašnjavati, ako spora nije bilo, zašto u Konzumovim prodavnicama nije bilo Coca-Colinih proizvoda.

Za Klix.ba je i danas iz više različitih izvora potvrđeno da je Coca-Cola obustavila isporuku zbog dugovanja.

Sa isporukom se krenulo rano jutros pa je očigledno da su dvije kompanije spor riješile sinoć. Tako su Coca-Colini proizvodi danas stigli prvo u velike trgovačke centre Konzuma.

Da je spor postojao svjedoče i danas prazni Coca-Colini frižideri u manjim trgovačkim centrima Konzuma koje smo fotografisali danas u poslijepodnevnim satima kao i užurbano punjenje polica i frižidera Coca-Colinim proizvodima.