biznis
0

Bio-base priprema novu edukaciju za zvanje HACCP menadžer

FENA
U organizaciji sarajevske konsultantske kuće Bio-base u Sarajevu će od 2. do 6. decembra biti održan seminar o temi "HACCP sistem i njegova implementacija".

Ovaj petodnevni edukativni program za zvanje HACCP menadžer (savjetnik za kontrolu zdravstvene ispravnosti hrane i bolesti prenosivih hranom) bit će održan u Centru za edukaciju i specijalizaciju kadra konsultantske kuće Bio-base.

Program traje već četvrtu godinu i podržan je od Federalnog ministarstva okoliša i turizma. Po okončanju seminara učesnicima će biti dodijeljeni certifikati, a do sada ovu edukaciju je prošlo oko 350 osoba iz BiH.

Zvanje HACCP menadžer je primjenjivo u implementaciji o održavanju HACCP sistema koji je postao zakonska obaveza, što znači da firme koje se bave proizvodnjom i preradom hrane za životinje i ljude moraju imati implementiran HACCP sistem radi zaštite zdravlja potrošača.

Edukacija, kao i sve prethodne, namijenjena je pojedincima s ili bez radnog iskustva, stručnjacima i uposlenicima iz ugostiteljstva, proizvodnje, distribucije, transporta i trgovine hranom, veterine, sanitarnog inženjerstva, prehrambene tehnologije, poljoprivrede, agronomije, biohemije, hemije, biologije i tržnim inspektoratima.