biznis
365

BiH dobija novu aviokompaniju, Wand Airlines će letjeti iz Sarajeva sa dva aviona

Piše: N. J.
Međunarodni aerodrom Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Međunarodni aerodrom Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Aviokompanija Bosnian Wand Airlines (BWA) namjerava otvoriti letove iz Sarajeva u narednim mjesecima s dva iznajmljena mlazna aviona.

Aviokompanija planira preseliti svoje sjedište u Sarajevo. Osnovani su još 2010. te imali sjedište u Tuzli, ali su od tada ostali neaktivni.

"Bosnian Wand Airlines će pokrenuti letove u narednom periodu sa dva aviona Airbus A320 i A321, koja će povezivati ​​Sarajevo i druge aerodrome u BiH i svijetu", navodi se u saopćenju kompanije.

Prošle sedmice BWA je raspisao konkurs za prijem kabinskog osoblja. Potrebno im je 28 radnika za taj posao. Uz to, traže i menadžera za odnose sa javnošću, stručnjaka u IT sektoru, certificiranog računovođu i sekretara. Konkurs je otvoren do 28. novembra.

Na ovaj način BH Airlines, koji održava letove iz Sarajeva za četiri destinacije, sa dva iznajmljena aviona, bi dobio direktnu konkurenciju.

Stručni saradnik za odnose s javnošću Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH Aleksandar Lalović za Klix.ba je potvrdio da je BWA uputila direkciji pismo namjere u kojem traže certifikat da bi mogli obavljati prijevoz putnika i robe na komercijalnoj osnovi.