biznis
0

Bh. kompanije na Međunarodnom sajmu Gast u Splitu

FENA
Split
Split
Na sajamskom prostoru Žnjan u Splitu u srijedu je otvoren 18. međunarodni sajam Gast, na kojem se predstavlja 1.100 izlagača i suizlagača iz 11 zemalja, među kojima su i predstavnici Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Kantonalne privredne komore Tuzla.

Vanjskotrgovinska komora BiH, u partnerstvu s USAID-Sida FIRMA Projektom i Kantonalnom privrednom komorom Tuzla, a uz finansijsku podršku Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, organizirala je zajednički nastup bh. firmi - proizvođača namještaja od drveta, tapaciranog namještaja, kao i metalnog namještaja s primjenom u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, na ovoj značajnoj privrednoj manifestaciji.

Na zajedničkom štandu Bosnu i Hercegovinu predstavljaju: Ambyenta FIS Vitez, Malagić Živinice, Eden garden d.o.o. Istočno Sarajevo, Obrtnička komora Tuzla, Propak d.o.o. Tuzla, Rattan Sedia Brčko Distrikt, Turistička zajednica FBiH i UNIS Udružena metalna industrija Sarajevo.

U okviru ove manifestacije održavaju se i specijalizirani sajmovi prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, vina, kafe, namještaja i turizma, a sajam prati i niz stručnih konferencija i poslovnih susreta.

Otvarajući ovu značajnu sajamsku manifestaciju, predsjednik Hrvatske Ivo Josipović istakao je potrebu jačanja optimizma i pronalaženja načina da se pokrene privreda, te izdvojio neophodnost zajedničkog djelovanja i partnerstva, koji su izraženiji nego ikada ranije, saopćeno je iz Kantonalne privredne komore Tuzla.