auto
171

Završen 10. Rally Jahorina: Mađari pobjednici, Ðelmo najbrži iz BiH

Piše: E. Z.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Nakon četiri zahtjevna brzinska ispita danas je ceremonijom proglašenja pobjednika ispred BBI centra u Sarajevu završen 10. Rally Jahorina. Kako je bilo i očekivano, uvjerljiv pobjednik bila je mađarska posada u Ford Fiesti R5, dok su najbržu posadu iz Bosne i Hercegovine činili Đani Đelmo i Alen Jusić.

Pored odličnog takmičenja i vrlo brzih i uzbudljivih vožnji treba pohvaliti i dobru organizaciju takmičenja, gdje je očit veliki napredak u odnosu na prethodne godine. Najbolja potvrda toga stoji u činjenici da su svi planirani brzinski ispiti odvezeni, te da nije zabilježen niti jedan veći sigurnosni propust.

Također, takmičari iz Mađarske, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Austrije odlaze iz Sarajeva sa osmjehom na licu i tvrdnjama da su se odlično zabavili i uživali u gostoprimstvu.

Drugoplasirani su bili posada iz Slovenije, Rok Turk i Draženović Zdravko u Peugeotu 208 R2, koji su također pokazali kako izgleda vožnja na visokom nivou, dok je iz Bosne i Hercegovine uvjerljiv nastup imao i Suad Hota sa Lanciom Deltom Integrale EVO koji je zbog tehničkih problema u finalnoj fazi relija ipak morao da se zadovolji četvrtim mjestom na reliju i drugim mjestom u poretku Rally šampionata BiH.

Da je Rally Jahorina itekako zahtjevan uvjerilo se i nekoliko posada koje su odustale kako zbog kvarova ili oštećenja guma tako i zbog izlijetanja. Tokom drugog brzinskog ispita na Trebeviću posada Hadžić/Tojić je izletjela sa staze u jednom zahtjevnom zavoju, ali srećom iako je njihova Honda završila na krovu, obojica su prošli bez povreda.