auto
0

Vozač Audija A4 preživio stravičan sudar

Klix.ba
Iz ove sive mase metala vozač je izašao skoro neozljeđen
Iz ove sive mase metala vozač je izašao skoro neozljeđen
Sretni vozač Audija A4 izašao je iz smrskanog automobila sa manjim ogrebotinama po tijelu nakon stravičnog sudara koji se rijetko viđa i u filmovima.

Ron Maclean (44) oslobođen je iz olupine tek nakon što su vatrogasci kliještima rasjekli ono što je nekad bila karoserija Audija A4. Automobil je nakon žestokog sudara guran skoro 200m po autoputu dok se nisu zaustavili na sporednoj livadi.

U nesreći koja se desila u vrijeme saobraćajne špice kod Cotswoda u Južnoj Africi učestvovalo je još 5 vozila prouzrokujući zastoj dugačak 2 kilometra.

Nakon što su ga izvukli iz olupine sretnik Mclean je rekao: "Hvala Bogu. Nije bilo moje vrijeme da umrem." On je pušten iz St George bolnice sa samo pet šavova na ruci i previjenim modricama na nogama.

Nakon burne večeri Maclean je izjavio da je u srednjoj traci čekao kolonu vozila da se pokrene kada je čuo lomljavu i jak udar iza svojih leđa. On je odmah pogledao u retrovizor i vidio vozilo koje je letilo u zrak. "Upravo sam pomislio kako sam ja sljedeći kada me je jak udar istog trenutka podigao u zrak te je moja glava završila između dva prednja sjedišta."

Ron Maclean je ostao pri svjesti dok je njegov automobil bio zarobljen između ogromnog teretnjaka i betonskog zida i odguran proizvodeći sablasne zvuke škripe i lomljave.

"Prostor oko mene je postajao sve manji i manji, ali ja se nisam više plašio jer sam mislio da je ovo svakako kraj."

Kada se sve završilo Mclean je progurao glavu kroz ono što je ostalo od prozora. Prvi do njegoovg automobila je stigao mještanin Gerald Mould koji ga je odmah upitao: "Da li znate da je Bog upravo držao svoju ruku iznad vas i spasio vaš život?"

"Da, znam," odgovorio je potpuno svjesni Mclean kad su ga oslobodili i odvezli u bolnicu.

Da ovo nije usamljen slučaj govori i doživljaj porodice Solomon koji su par minuta prije svoju djecu ostavili u Westeringu, a čiji je automobil u ovoj nesreći potpuno izgubio zadnji kraj u kojem su se trebala nalaziti djeca.