Prizori su depresivni
60

Umjetnik zamislio napuštene egzotične hiperautomobile u električnoj budućnosti

D. B.
Foto. @thedizzyviper
U otkrivanju dragocjenih predmeta i automobila koji su desetljećima napušteni ima nešto intrigantno, a italijanski 3D umjetnik Dizzy Viper je kreirao niz rendera koji pokazuju kako bi u električnoj eri mogli izgledati "zaboravljeni" hiperautomobili modernog doba.

Vidjeti prašnjavi Bugatti Chiron Pur Sport sa slomljenim branikom kako "leži" na paleti u mraku prilično je depresivno, a isto se odnosi i na McLarenov model Senna namijenjen stazi koji je ostavljen u skladištu djelomično nepokriven gdje skuplja paukovu mrežu na svom masivnom stražnjem spojleru. Druga slika pod nazivom "Horaciova noćna mora" prikazuje tri primjerka Pagani Huayre BC parkirana u mračnoj prostoriji.

Dva Aventadora SVJ se "kriju" ispod prašine koja se godinama nakupljala, ali oni nisu jedini Lamborghinijevi automobili milionske vrijednosti. Sian FKP 37 i Centenario s V12 motorima također nisu izbjegli zanemarivanje u ovom alternativnom univerzumu.

McLaren P1, član "svetog trojstva" elektrificiranih hiperautomobila, podsjeća na jedan koji je bio žrtva uragana Ian. Svoje mjesto u "mračnoj budućnosti" našao je i Ferrari La Ferrari, ali i legende poput Lancije Delte HF Integrale, Ferrarija F250 GTO te Lamborghini Countacha.