Tuning
0

Visoki C by Brabus

Klix.ba
Snaga u izvornom obliku - 6.1 litreni V8
Snaga u izvornom obliku - 6.1 litreni V8
Zahvaljujući Brabusu Mercedesova C klasa je sada dostupna i kao pravi sportski automobil a to najbolje demonstrira sprintom od 0 do 100 km/h za samo 4.5 sekundi.

Brabus C V8 S, kako glasi puno ime ove ekstremne limuzine, sa svojim novim 6.1 litrenim V8 agregatom postavlja sasvim nove standarde u ovoj klasi.

Srce ovog bolida je u stvari prerađena verzija motora koji se ugrađuje u luksuzni S500 V8 ali tek nakon što mu je radna zapremina povećana na pomenutih 6.1 litru.

Za odgovarajuću zvučnu kulisu pobrinuo se, specijalno za ovu C klasu razvijeni, ispušni sistem koji pored te uloge značajno doprinosi i većoj izlaznoj snazi motora.

Za kvalitetno podmazivanje samog motora i specijalno prilagođenog petostepenog automatskog mjenjača koji snagu prenosi naravno na zadnje točkove, zaduženi su visoko performansni Aral lubrikanti.

Da se ovdje radi o izuzetnoj snazi i performansama najbolje će nam reći brojke a kad je u pitanju snaga one iznose 445 KS pri 6.000 okr/min, a obrtni moment 635 Nm dostupnih od 4.500 okr/min.

Te iste brojke tj. performanse motora su zaslužne za ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 4.5 sekundi i maksimalnu brzinu od visokih 305 km/h.

Ovakve mogućnosti i performanse zadaju težak zadatak kako gumama tako i kočnicama pa je Brabus C V8 S opremljen višedijelnim Brabus Monoblock VI 8.5Jx19 felgama od lake legure na prednjoj osovini dok su nazad montirane u dimenziji od 9.5Jx19.

Ove felge su obuvene u ogromne gume dimenzija 235/35 ZR 19 naprijed, i 265/30 ZR 19 nazad, a Brabus preporučuje ugradnju Michelinovih ili Pirelli pneumatika koji kako kažu najbolje izlaze na kraj sa ovom divljom snagom.