Aktivan životni stil
3

Tuner Delta4x4 pripremio avanturističko ruho za Volkswagen Multivan T7

D. B.
Nakon što je ranije objavio rendere i funkcionalni prototip, njemački tuner Delta4x4 sada nudi "avanturistički paket" za Volkswagenov Multivan T7.

Volkswagen Multivan T7 trenutno koegzistira s T6 generacijom kombija te su drugačije pozicionirani na tržištu. noviji model je nešto manje, bolje je opremljen i nudi elektrificirane pogone, a namijenjen je malim biznisima, kao i privatnim kupcima koji imaju aktivan stil života. Sada je njemački tuner Delta4x4 optimizirao ovaj model za bicikliste, ljubitelje kanua, surfere i generalno fanove aktivnosti na otvorenom.

Kompanija Delta4x4 je specijalizirana za off-road modifikacije, a sada je predstavila model Odelzhausener, koji je širi i viši u odnosu na fabrički model. Zahvaljujući specijalno adaptiranim Bilstein amortizerima i Eibach opreugama, Multivan T7 je podignut za 40 mm na obje osovine. Koristi Loder AT #1 gume dimenzija 255/55 R18, koje su montirane na mat crne felge. Opciono je moguće dobiti i veće 20-inčne felge.

Tuner je pripremio prednji nosač od nehrđajućeg čelika debljine 76 mm, koji je dostupan u boji karoserije ili u mat crnoj boji. Tu je i krovni nosač na koji se može staviti oprema za aktivnosti na otvorenom. Kombi ima proširene lukove točkova, a karoserija je urađena u dvije boje s tim da su krov i gornja polovina bočnih strana u crnoj boji.

Tuner je ranije objavio rendere i predstavio funkcionalni prototip. Međutim, ranija verzija je imala odbojnik na prednjem braniku s dodatna dva svjetla, no sada ih nema.

Sve komponente se mogu kupiti u paketu, ali i odvojeno.