Niz atraktivnih opcija
37

Project Kahn pripremio vizuelne modifikacije za Range Rover, felge koštaju više od 9.000 eura

D. B.
Project Kahn je poznat po modificiranju Land Roverovih modela, a ovog puta je predstavio paket namijenjen novom Range Roveru.

Riječ je o prvim vizuelnim poboljšanjima nove generacije luksuznog SUV-a koje se ogledaju u suptilnim promjenama, no svakako se ističu masivne felge.

Naprijed je trodjelna ekstenzija prednjeg branika koja je na neki način poznata jer je Kahn nešto slično nudio za prethodne generacije Range Rovera. Spliter stvara naglašeniju "bradu" SUV-a, ali ukupan izgled nije pretjerano agresivan.

Primjerci SUV-a prikazani na fotografijama imaju eksterijer u dva tona, odnosno satensku crnu boju za haubu i karoseriju ispod prozora. Tuner nudi uslugu lakiranja krova u satensku crnu boju, kao i uklanjanje Range Rover oznake, odnosno njihovu zamjenu "Khan" natpisom na haubi i vratima prtljažnika.

Što se tiče felgi, Project Kahn nudi niz različitih modela veličine između 22 i 24 inča, a dolaze s gumama visokih performansi. Plavi primjerak dolazi s 24-inčnim Type 33 kovanim laganim felgama sa satensko crnom i dijamantskom završnom obradom. Ove felge popunjavaju prostor za točkove, no ograničavaju off-road mogućnosti luksuznog SUV-a.

Crni Range Rover ima nešto manje satensko crne 23-inčne Type 52 RS kovane felge koje su više namijenjene svakodnevnoj upotrebi.

Naskuplja modifikacija su upravo 24-inčne felge koje koštaju 9.278 eura, dok je za manji 23-inčni set potrebno izdvojiti između 3.945 i 4.175 eura ovisno o odabranoj završnoj obradi. Cijena dodatka za branik iznosi 2.780 eura kada je u boji karoserije, odnosno 3.475 eura u slučaju karbonske verzije.