Projekt P9LM EVO 900
22

Porsche 911 Turbo S od Mansoryja dobio novi body kit, razvija 900 KS

D. B.
U proteklim godinama smo vidjeli različite projekte od Mansoryja, koji su se, bez obzira na subjektivna mišljenja, ipak razlikovali u masi drugih. To je slučaj i s modelom Porsche 911 Turbo S koji je tipično Mansoryjevo djelo, a nazvan je P9LM EVO 900.

Mansory je pripremio novi prednji dio napravljen od karbona, koji uključuje veće usisnike zraka za bolje hlađenje. Tu su i nova LED dnevna svjetla, dok se u uglovima nalaze bočna krilca za dodatni downforce na prednjim točkovima. Bočni retrovizori, pragovi i usisnici ispred stražnjih blatobrana također su napravljeni od karbona, kao i kompletna nova stražnja maska s difuzorom. Kako bi se osiguralo da motor dobija dovoljno zraka, na stražnjem staklu je veliki usisnik.

Kupci mogu birati boje karoserije i unutrašnjosti, no u ponudi su i dvobojne opcije. Automobil na fotografijama je urađen u kombinaciji crne i sivkaste boje, a ova tema se prenosi i u unutrašnjost. Koža i karbonska vlakna prisutni su u izobilju, dok bijela boja čini kokpit svjetlijim. Mansoryjeve oznake su utkane u materijale.

Kako bi se pratio ekstravagantni eksterijer, Mansory je povećao snagu Porschea 911 Turbo S. Već moćnom 3,8-litarskom 6-cilindričnom twin-turbo motoru dodao je veće turbopunjače, novi međuhladnjak, downpipe promjera 98 mm, kao i kompletan izduvni sistem. Također, novi softver se pobrinuo da sve funkcioniše optimalno. P9LM EVO razvija 900 KS i 1.009 Nm obrtnog momenta, a snaga se prenosi na sva četiri točka. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno je 2,5 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 340 km/h.

Vezani članci