Tuning
2

MR Car Design predstavio paket poboljšanja za M3 E90

Piše: E. T.
U tuning kompaniji MR Car Design pripremili su sveobuhvatan paket poboljšanja koji se krije iza naziva Clubsport, a namijenjen je vlasnicima BMW-a M3 prethodne generacije.

Sve je počelo telefonskim pozivom vlasnika BMW-a M3 iz Serije E90, koji je želio da mu u MR-u "skroje" automobil koji će biti optimiziran za korištenje na stazi.

U MR-u su prihvatili izazov, a rezultat je M3 Clubsport čiji benzinski atmosferski V8 motor sada razvija 450 konjskih snaga, uz povećanu vrijednost najvećeg obrtnog momenta koji sada iznosi 430 Nm. S dodatnim potencijalom, bez elektronskog ograničenja maksimalne brzine (250 km/H), M3 Clubsport razvija više od 300 km/h.

Pored dodatnih konjskih snaga u MR Car Design su M3 opremili izduvnim sistemom koji "potpisuje" renomirana kompanija Akrapovič, a tu je i komplet novih 19-inčnih felgi na koje su postavljene gume Michelin Pilot Sport Cup dimenzija 245/35 naprijed i 265/35 nazad. Iza felgi se kriju aluminijski distanceri za povećanje traga točkova.

Pored vrhunskih guma poboljšanoj upravljivosti svakako doprinosi i KW-ov podesivi ovjes Clubsport V2, a unaprijeđene su i kočnice. U MR-u su odabrali Stoptech komplet koji uključuje prednje čeljusti sa po šest klipova koje nadziru kočione diskove promjera 380 milimetara. Za maksimalno uživanje na stazi u automobil je instaliran Wiechers sigurnosni kavez, a tu su i Schroth sigurnosni pojasevi sa četiri tačke učvršćivanja, koji se savršeno uklapaju sa sportskim sjedištima obloženim alkantarom.