Po poznatom receptu
20

Mansoryjeva verzija Rolls-Royce Phantoma nije za svačiji ukus

D. B.
Rolls-Royce Phantom je ejdan od najsofisticiranijih i elegantnijih automobila koji se danas mogu kupiti, ali ima i onih koji bar misle da ga mogu poboljšati. Među njima je i tuner Mansory, koji se pobrinuo za preobražaj.

Mansory je za Phantom pripremio body kit, masivne felge te promjene koje se odnose na unutrašnjost.

Prije svega, recimo da je snaga 6,75-litarskog twin-turbo V12 motora povećana sa 563 KS i 900 Nm obrtnog momenta na 602 KS i 950 Nm. Iako je povećanje snage impresivno, neki vlasnici Phantoma su zabrinuti zbog performansi na pravcu.

Promjene izgleda podrazumijevaju kovana karbonska vlakna prisutna gotovo svugdje, od prednjeg splitera pa nadalje. Pantheon rešetka hladnjaka je lakirana u sjajnu crnu boju i ima suptilno pozadinsko osvjetljenje, a automobil je dobio dodatna dnevna svjetla na prednjoj masci i donjem dijelu branika koja baš i nisu bila potrebna.

Hauba je napravljena od kovanih karbonskih vlakana, kao i pragovi te "lažni" difuzor. Mansory je pripremio i dva spojlera, jedan se nalazi iznad stražnjeg stakla, a drugi na poklopcu prtljažnika. Phantom je dobio set potpuno novih 24-inčnih FD.15 felgi koje su u ovom slučaju u crnoj boji.

Svijetlo plava linija se proteže s obje strane automobila, a ova nijansa je iskorištena za oznake i čepove felgi.

Ukoliko neko smatra da je Mansory možda pretjerao s eksterijerom, onda treba pogledati unutrašnjost. Kabinom dominira intenzivna nijansa plave boje koja je veoma slična Audijevoj Turbo Blue plavoj boji. Tuner je izradio nove patosnice, dok nasloni za glavu sadrže Mansoryjev logotip. Čak i sigurnosni pojasevi nose ime pomenutog tunera, kao i upravljač koji je dobio novi logotip.

Mansoryjeva kreacija se definitivno neće svidjeti svima, ali će biti i onih koji će je smatrati poželjnom. Uzimajući u obzir stil i historiju ovog tunera, to je očekivano.

Vezani članci