Tajlandski tuning
0

Kad poraste, Ora Good Cat želi biti Porsche 911 GT3 RS

D. B.
Kada je debitovao 2020. godine, kineski električni automobil Ora Good Cat, poznat i kao Ora Funky Cat, GWM Ora i WBM Ora 03, dosspio je na naslovnice zahvaljujući svom retro stajlingu zbog kojeg je izgledao kao hatchback verzija Porschea 911, a sada je tajlandski tuner Lumga Design za njega pripremio body kit.

Lumga Design ima sjedište u distriktu Lam Luk Ka na Tajlandu te proizvodi dodatke za nekoliko kineskih modela uključujući BYD Dolphin i MG 3, međutim, ništa od toga se ne ističe kao Ora Good Cat GT3 RS. Riječ je o paketu prisutnom duže od jedne godine, koji je tek nedavno postao viralan na društvenim mrežama. Ovaj paket privlači posebnu pažnju jed podsjeća na Porsche 911 GT3 RS fokusiran na stazu.

Ono što se ističe jeste redizajnirani branik s mnogo većim, ali čisto dekorativnim usisnicima, tu je spliter, kao i lažni otvor ispod haube. Automobil krase i otvori na prednjim blatobranima u duhu modela GT3, kao i dodaci poput pragova, dva spojlera nazad i proširenji stražnji branik s integrisanim difuzorom. Sjajan detalj predstavljaju zatamnjena prednja svjetla s crnim okvirom.

Oni koji žele biti diskretniji, mogu zadržati standardne blatobrane i zamijeniti samo branike, što predstavlja Touring verziju paketa. U svakom slučaju tu mora biti set većih felgi ukoliko klijent želi da body kit ima smisla, bar s vizuelne tačke gledišta.

S druge strane, tuner ne nudi nikakva poboljšanja performansi, tako da Ora Good Cat i dalje ima naprijed postavljeni električni motor, koji isporučuje 143 KS, ali postoji i GT verzija sa 170 KS i većom 62 kWh baterijom koja omogućava domet do 400 kilometara.

GT iz fabrike izlazi s više sportskim body kit paketom, koji nije toliko ekstreman kao Lumga Designov, koji košta 1.200 dolara.

Vezani članci