Opcija za veće izazove
42

JE Design pripremio malo drugačiji Cupra Formentor

E. L.
U njemačkoj tuning kompaniji JE Design pomislili su da bi Cuprin atraktivni model Formentor mogao biti dobra osnovica za verziju koja se neće ustručavati na grubim neasfaltiranim podlogama.

Ideja entuzijasta u Leingartenu brzo je prešla u realizaciju, pa je iz odaja poznate njemačke tuning kompanije JE Design izašao konceptni Formentor koji bi mogao biti adekvatno rješenje za sve koji, tu i tamo, vole skrenuti sa uređenih asfaltnih podloga.

Za sada jedini napravljeni primjerak "overland" Formentora krije se iza naziva All Terrain i sa sobom donosi ojačane 18-inčne felge na kojima su A/T gume dimenzija 225/50 iz ponude kompanije Yokohama. Distanceri su povećali trag točkova s kojima su onda stigli i prošireni blatobrani, a s doradama na ovjesu rastojanje između podnice i tla povećano je dodatnih 30 milimetara.

Koncept čija je matirana siva karoserija ukrašena detaljima u ljubičastoj boji opremljen je dodatnim LED svjetlima iznad vjetrobranskog stakla i galerijom na krovu koja može poslužiti za smještaj rezervnog točka, kanstera s gorivom, opreme za kampiranje...

Sudeći po hromiranim četverostrukim završecima ispušnog sistema, u JED-u su kao osnovicu projekta koristili Formentor VZ s pogonom preko obje osovine (4Drive) i dvolitarskim četverocilindarskim turbobenzinskim motorom koji razvija 310 "konja“.