Još jedna sjajna kreacija
0

Impresivni 911 Big Sur je novi Singerov restomod

D. B.
Singer je putem društvenih mreža otkrio izgled svoje najnovije kreacije.

Riječ je o modelu Big Sur, čiji je svaki dio elegantan i profinjen baš kao što se moglo i očekivati od poznatog tunera Porscheovih automobila.

Big Sur je lakiran u Horizon plavu boju te sadrži Singer Racing narandžaste linije, a ova kombinacija boja odaje počast velikom Porscheovom sponzoru, kompaniji Gulf Oil. Sponzorsko "ruho" je viđeno na legendarnim trkaćim automobilima iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a najviše se povezuje s modelom Porsche 917k.

Horizon plava boja je prisutna i u unutrašnjosti uključujući centralni greben i pragove. Kupac je naručio sportska sjedišta s elektronskim podešavanjem, a presvučena su tkanom kožom u boji konjaka, dok je stražnja strana naslona u crnoj boji. Istom kožom su presvučena stražnja sjedišta kao i paneli na vratima.

Automobil pokreće Singerov 4,0-litarski motor, a to je modificirana verzija 3,8-litarskog Cosworth motora koji Singer također nudi. Razvio ga je Ed Pink Racing, a isporučuje 390 KS i 427 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na stražnje točkove preko petostepenog manuelnog mjenjača koji je pripremila kompanija Getrag Together.

Za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebne su 3,3 sekunde.