Kreacija poljskog tunera
6

Ferrari Purosangue prošao tretman Carlex Designa

D. B.
Poljski tuner Carlex Design je na svoj način promijenio i unaprijedio izgled Ferrarijevog SUV-a Purosangue.

Bez obzira na mišljenje o Purosangueu, činjenica je da je Ferrari primio dovoljno narudžbi za proizvodnju svog crossover SUV-a najmanje do 2026. godine, tako da nema sumnje da će se ovaj model pokazati kao hit među elitnom klijentelom kompanije iz Maranella.

Međutim, vlasnici koji žele da se istaknu i izdvoje iz mase, mogu se obratiti Carlex Designu, poljskom tuneru koji je pripremio niz promjena eksterijera i unutrašnjosti za Purosangue.

Unutrašnjost je doživjela potpuni preobražaj, sjedišta su ponovo presvučena u kombinaciju bijele i zelene kože, koja je perforirana. Bijela i zelena tema se nastavlja i u ostatku unutrašnjosti, armaturna ploča sadrži veliku površinu zelene Alcantare na gornjem dijelu, dok je upravljač presvučen u kožu sa zelenim detaljima. Carlex je otišao korak dalje u odnosu na fabriku te je unutrašnjost unaprijedio kožnim vezicama na sjedištima i panelima vrata.

Eksterijer Purosangue koncepta je u istoj temi te je usvojio Carlexovu liberalnu upotrebu zelene boje. Rezultat je karoserija u dva toma, srebrna krasi donji dio karoserije i ima brušeni efekt, koji krasi i Carlexovu verziju Lamborghini Urusa. U ovom slučaju se boja nanosi efektom ručne četke. Srebrna i zelena boja se susreću u pojasnom dijelu formirajući preklapajuću trkačku liniju, dok se dodatni zeleni detalji nalaze na donjoj prednjoj četvrtini.

Purosangue je dobio set laganih felgi koje krasi Carlexov logo i zelena boja u centralnom dijelu.