Snažniji od originala
31

DMC nudi Lamborghini Huracán po uzoru na verziju STO

E. L.
Pored karbonskih karoserijskih komponenti poput onih koje krase Huracán STO (Super Trofeo Omologata), u DMC-u su osigurali i dodatnih 60 "konja“.

U Ratingenu (Njemačka) su pripremili zanimljivu kreaciju na temu supersportskog dvosjeda Huracán koja izvana neodoljivo podsjeća na Lamborghinijev skoro pa trkaći model Huracán STO koji je u Sant'Agata Bologneseu poslužio kao osnovica za nastanak trkaće verzije GT3 EVO2.

Za osnovicu projekta poslužio je "obični“ Huracán s integralnim pogonom koji (srećom) nije opremljen stazi prilagođenom ovjesu s kojim moraju živjeti vlasnici verzije STO, ali je opremljen atraktivnim kompletom karbonskih karoserijskih komponenti koje ga čine replikom Lamborghinijevog odgovora na čuvene Porscheove RS "elfere“.

Da sve bude još upečatljivije, u DMC-u su zavirivali i ispod karbonskog poklopca motora, pa centralno smješten 5,2-litarski atmosferski V10 umjesto standardnih 640 KS i 600 Nm najvećeg obrtnog momenta raspolaže sa 700 KS, što je 60 "konja“ više (i) u odnosu na STO.

U prilog dodatnoj "konjici“ ide i novorazvijeni titanijumski izduvni sistem koji "potpisuje“ njemačka kompanija ZESAD, a vjerujemo da pri 8.000 obr/min sve skupa zvuči spektakularno. Cijena dorade u koju su uključene i nove ojačane felge (HRE) u boji starog zlata nije objavljena.