Samo 36 primjeraka
2

Artisanov R35 Nissan GT-R s retro dizajnom modela R34 razvijat će do 1.000 KS

D. B.
Uprkos svojim godinama R35 GT-R je bez sumnje najbolji automobil koji Nissan danas prodaje, no eksperti iz kompanije Artisan Vehicle Desing vjeruju da su pronašli način da ga učine još boljim.

Ova poznata tuning kuća namjerava proizvesti ograničeni broj primjeraka modela GT-R s karbonskom karoserijom, koju će krasiti dizajn modela R34. Unutrašnjost će također biti promijenjena, a automobili će razvijati do 1.000 KS.

Proces počinje zamjenom jednog po jednog panela Nissanovog modela s karbonskim panelima, čime se smanjuje težina i istovremeno povećava krutost. Ova transformacija uključuje i R34 preobražaj koji ide dalje od samih branika jer se odnosi i na svjetlosne elemente.

Artisan nudi paletu legendarnih boja vezanih za GT-R, a među njima su Millenium Jade, Midnight ljubičasta i Bayside plava, no moguće je i kreirati boju po vlastitim željama.

Coupe visokih performansi ima moderniju unutrašnjost, tu je infotainment sistem s ekranom, a novi dizajn armaturne ploče i panela vrata predstavljaju razliku u odnosu na GT-R na kojem je zapravo baziran. Artisan je presvukao unutrašnjost Alcantarom te ju je uljepšao brojnim karbonskim detaljima.

Najviše karbona je korišteno u izradi dubokih sjedišta s masivnim bočnim potporama, koja su zamijenila standardna sjedišta. Tuner ističe spremnost za ispunjavanje svake želje svojih klijenata tvrdeći da nema granice u onom što može ponuditi.

Artisanov GT-R ima i bolje performanse, a kupci mogu birati između dvije verzije, Track i Ultimate. Prva razvija 800, dok druga isporučuje 1.000 KS. Obje verzije modela su opremljene poboljšanim kočnicama, gumama visokih performansi i boljim ovjesom.

Automobil je zasad samo render, no prototip će debitovati na sajmu SEMA krajem 2024. godine, nakon čega će početi proizvodnja. Za kupce širom svijeta namijenjeno je svega 36 primjeraka po cijeni od 450.000 dolara.

Vezani članci