Auto Trophy
0

Trostruka pobjeda za Audi

Sarajevo-x.com
U izboru "Auto Trophy 2010" pobjednici su tri Audjeva modela – tako je odlučilo više od 103.000 čitatelja autočasopisa "Auto Zeitung".

Audi A1, Audi R8 Spyder i Audi A5 Sportback osvajači su tri najcjenjenije godišnje nagrade u anketi čitatelja. Pet drugih Audi modela osvojili su drugo mjesto, dok se još jedan Audi plasirao na treće mjesto. Na glasanju Image Report car brand, proizvođač automobila iz Ingolstadta već sedmu godinu zaredom osvaja prvo mjesto. Tako je marka s četiri prstena čak 46 puta osvojila prestižnu nagradu Auto Trophy u 23-godišnjoj historiji ovog takmičenja. Nagrade su dodijeljene jučer u okviru gala priredbe održane u dizeldorfskom Meilenwerku.

U kategoriji vozila srednje veličine 22,6 % čitatelja glasalo je u korist Audija A5 Sportback. Time je ovaj Audijev model drugi put zaredom osvojio titulu "Auto Trophy". Isto priznanje dobio je i Audi R8 Spyder u kategoriji kabrioleta sa cijenom većom od 30.000 eura, sa 19,6 % osvojenih glasova.

Novi Audi A1 upotpunio je Audijevu trostruku pobjedu. On je privukao čak 28,7% glasača u kategoriji malih vozila. Ovaj novi model u ponudi Audijeve game, osvajač prestižne nagrade "Zlatni volan", time je odmah nakon pojavljivanja na tržištu osvojio dvije najprestižnije nagrade u Njemačkoj.

Veličanstveni Audijev uspjeh zaokružili su Audi A3 (klasa kompaktnih vozila), Audi A3 Cabriolet (kabrioleti sa cijenom do 30.000 eura), Audi RS 5 (sportski automobili), Audi R8 (supersportski modeli) i Audi A8 (klasa luksuznih vozila) osvajanjem drugih mjesta u svojim klasama. Za broncu se pobrinuo Audi A7 Sportback u visokoj klasi automobila.

U Image-Reportu Audi je opet bio nepobjediv: čitatelji magazina "Auto Zeitung" birali su između 48 automobilskih marki i sedmi put zaredom na pobjednički tron postavili marku s četiri prstena (38,5 procenata).

Nagrada Auto Trophy ove godine je dodijeljena 23. put. Više od 103.000 čitatelja magazina "Auto Zeitung" glasalo je za 400 modela u 29 kategorija.