auto
0

Stigao novi VW Caddy

Sarajevo-X
Novi VW Caddy
Novi VW Caddy
Danas je u prostorijama ASA Auta održana press konferencija na kojoj su predstavljene kvalitete novog VW Caddya.

Već na samom startu prodaje u ponudi će se naći četiri agregata, i to dva benzinska i dva dizelaša.

Kao jedne od prednosti koje novi Caddy ima nad trenutnom konkurencijom, pomenut je kočioni sistem koji sada stiže sa sva četiri diska, znatno veći gabariti pa samim tim i tovarni prostor, te ABS, ASR i MSR koji dolaze već u serijskoj opremi.

Varijabilnost i praktičnost unutrašnjosti je zaista zavidna, a ogleda se u mnoštvu pretinaca od kojih je vjerovatno najzanimljiviji krovni koji se pruža čitavom šitinom vozila.

U izložbenom salonu su bile postavljene obje verzije, i Furgon i Kombi. Prva je isključivo privredna verzija koja dolazi sa samo dva sjedišta i tovarnim prostorom, dok je Kombi privlačan i širem tržištu, te vrlo lako obavlja zadatke porodičnog vozila.

Prodajna cijena bez carine Caddya Furgon sa baznim 1.4 MPI benzincem će iznositi 19.682 KM, dok će najskuplja verzija Caddya Furgon biti ona sa 1.9 TDI agregatom a koštati će 24.520KM, naravno bez carine.

Najjeftinija verzija Caddya Kombi će biti također sa 1.4 motorom a bez carine će iznositi 20. 854 KM, dok će najskuplji biti također sa poznatom 1.9 TDI jedinicom čija će cijena bez carine iznositi 25.692 KM.

Ekskluzivnu galeriju sa današnje prezentacije pogledajte ovdje.

E.Z.