Superb Combi u Helsinkiju i Štokholmu
0

Škodina flota ponovo uz svjetske hokejaše

Klix.ba
Na ovogodišnje IIHF Svjetsko prvenstvo Škoda šalje 45 automobila Superb Combi, kojim će se prevoziti najbolji svjetski hokejaši i predstavnici međunarodnog hokejaškog saveza. Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, u organizaciji ‚International Ice Hockey Federation‘, ove se godine održava od 4. do 20. maja u Finskoj i Švedskoj.
Škoda je već dvadeseti put zaredom glavni sponzor Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu. Službena vozila sa Škodinom značkom do sada su, u službi ovog prvenstva, prevalila čak pet miliona kilometara. „IIHF Svjetsko hokejaško prvenstvo iz godine u godinu fascinira ljude iz cijelog svijeta. Ponosni smo što ćemo po dvadeseti put uzastopno, kao službeni sponzor, podržati ovaj fantastičan sportski događaj. Za Škodu je to i odlična prilika da marku i vozila predstavi i približi milionskoj publici iz cijelog svijeta“, kaže Jürgen Stackmann, član Škoda upravnog odbora zadužen za prodaju i marketing. „Do sada su Škoda vozila u službi ovog Svjetskog prvenstva prešla više od pet miliona kilometara – kao da su 125 puta obišla zemaljsku kuglu. Posebno smo ponosni na činjenicu što se u toku ove enormne kilometraže nije desio niti jedan kvar; a takav bilans moguć je samo uz bezkompromisnu kvalitetu naših proizvoda, kakvu i očekujuju naši kupci , ali i organizatori ovog svjetskog prvenstva,”naglašava Stackmann.

Horst Lichtner, generalni sekretar Svjetskog hokejaškog saveza IIHF: „Iz dvadesetogodišnjeg iskustva znamo da se u Škodu možemo pouzdati. Naši učesnici i organizatori poznaju i cijene pouzdanost i komfor i vozila marke Škoda. Za IIHF i cjelokupnu organizaciju prvenstva veoma je važno imati partnera na kojeg možete dugoročno računati. Raduje nas nastavak ove uspješne saradnje.“

Flotu od 45 službenih vozila čini model Superb Combi u dizajnu svjetskog prvenstva, lakiran u „candy“ bijeloj boji; od toga 25 primjeraka s opremom ‚Ambition Business‘ odlazi za Helsinki, dok će se preostalih 20 vozila u varijanti opreme ‚Elegance‘ pobrinuti za transport hokejaša u Štokholmu.