auto
0

Škoda Octavia Scout

FENA
Nakon vrlo dobrih prodajnih rezultata Octavie, gama tog modela se širi. Nova uzdanica je Octavia Scout, namijenjena prije svega za uživanja u slobodno vrijeme, sa solidnim terenskim svojstvima.

Octavia Scout je nastala na na kombi inačici, naravno uz poprilično izmjena.

Clearance (razmak najniže točke vozila do poda) nove Octavie Scout viši je 40 mm od standardne kombi verzije, dok je u odnosu na Combi 4x4 porastao 16 mm. Zahvaljujući tome te pogonu na sva četiri kotača Scout omogućava vožnju i van asfaltiranih puteva.

U odnosu na Combi 4x4, Scout je sa svojih 4581 mm dužine porastao za 1 cm, dok je u širinu povećan za 1,3 cm. Zahvaljujući novim prednjim i zadnjim branicima, profiliranim pragovima te još nekim detaljima postignut je atraktivniji i robusniji izgled. Tu su i atraktivni 17'' aluminijski naplatci te dvostruka ispušna cijev od poliranog čelika.

Za pogonske agregate odabran je sam vrh ponude: 2.0 TDI PD dizel sa 140 KS (103 kW) te 2.0 FSI od 150 KS (110 kW), oba četverocilindraša. Dizel je opremljen filterom čestica, a oba pogonska stroja dolaze u kombinaciji sa ručnim 6-brzinskim mjenjačem.

Octavia Scout će premijerno biti prikazana krajem septembra na Paris Motor Showu, dok će se na tržištu pojaviti u prvom tromjesečju iduće godine.