Povratak u kokpit
18

Sebastian Vettel će testirati trkaći Porsche 963

D. B.
Nekadašnji vozač Formule 1 i četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel, testirat će trkaći Porsche 963 tokom 36-satnog testa u Španiji, koji će poslužiti kao priprema za Le Mans.

Vettel će imati ulogu fabričkog vozača, a Porsche je već otkrio namjeru za učešće trećeg fabričkog 963 Hypercara na ovogodišnji događaj kako bi povećao svoje šanse za ukupnu pobjedu.

Vettel je već vozio automobil u 21. marta u sjedištu Porschea u Weissachu te je proveo dosta vremena u simulatoru, a izjavio je kako se nada da će steći bolji osjećaj. Tokom 36-satnog testa će iskusiti pravo endurance utrkivanje, a događaj će se održati na stazi Motorland Aragon dugoj 5 kilometara. Na ovom mjestu će se tim pripremati za izazove koje nosi utrka 24 sata Le Mansa.

"Oduvijek sam pratio druge trkaće serije, a moja znatiželja za endurance utrkama me je ohrabrila da pokušam. Uzbuđen sam zbog duge vožnje u Aragonu i radujem se vremenu koje ću provesti iza upravljača", izjavio je Vettel.

Seb je upisao 299 nastupa u F1 utrkama, tako da će mu ovo biti prvo iskustvo vožnje trkaćih automobila s krovom ne računajući njegove nastupe na legendarnoj utrci Race of Champions.