Stiže sljedeće godine
30

"Procurile" skice BMW M4 kabrioleta

D. B.
Sljedeća generacija BMW M4 kabrioleta stiže uskoro, a sada su se na internetu pojavile i skice patenta.

Na forumu i4talk su se pojavile skice patenta iz Ureda za intelektualno vlasništvo u Evropskoj uniji, a iako dijeli izgled prednjeg dijela, kabriolet se od coupea razlikuje nakon A stuba. Tu je nova linija pojasa koja se podiže i ide oko automobila do prtljažnika, baš kao i u slučaju standardne Serije 4 kabriolet. Prtljažnik ima unikatan dizajn jer se moralo pronaći mjesta za sklopivi mekani krov.

Odlazeći M4 ima tvrdi sklopivi krov, ali su u BMW-u odlučili da je potrebno smanjiti težinu novog modela. Stop svjetlo je integrisano u stražnji spojler, a tu su i četiri završetka izduvnih cijevi te difuzor koji su preuzeti od coupea.

Kabriolet će pokretati 3,0-litarski 6-cilindrični twin-turbo motor koji razvija 473 KS i 550 Nm obrtnog momenta, a u ponudi će biti 6-stepeni manuelni i osmostepeni automatski mjenjač.

U slučaju Competition verzije motor će isporučivati 503 KS i 650 Nm obrtnog momenta i bit će uparen sa osmostepenim automatskim mjenjačem, a opcija će biti i pogon na sva četiri točka.

Svi ostali detalji će biti otkriveni početkom sljedeće godine kada M4 kabriolet zvanično debituje.