Najave iz Stuttgarta
7

Porsche Cayman GT4 i Boxster Spyder uskoro i s automatskim mjenjačem

E. L.
Zbog kupaca koji ne preferiraju treću papučicu Porsche će uskoro uz svoj izvrsni dvojac iz Serije 718 opciono ponuditi i automatski mjenjač s dva kvačila.

Na zadovoljstvo tradicionalista i Porsche spada među automobilske kompanije u kojima ne odustaju od proizvodnje modela koji se nude u kombinaciji s ručnim mjenjačem.

Istovremeno, u slavnoj njemačkoj automobilskoj kompaniji kažu da sve više kupaca njihovih automobila preferira superbrzi automatski mjenjač s dva kvačila (PDK), pa za pojedine modele koji su se izvorno nudili samo s ručnim mjenjačem pripremaju i spomenutu automatsku opciju.

Porsche će tako prije kraja godine kupcima opciono ponuditi automatski mjenjač u kombinaciji s izvrsnim modelima 718 Cayman GT4 i 718 Spyder koji se trenutno mogu kupiti samo s ručnim mjenjačem, a u Stuttgartu tvrde da će oba modela koje pokreće centralno smješten 4-litarski atmosferski 6-cilindarski boxer motor (420 KS) do „stotke“ stizati brže nego što stižu s ručnim 6-stepenim mjenjačem (4,4 sekunde).

Po svemu sudeći PDK mjenjač u najsnažnijem dvojcu iz Serije 718 neće biti jedina novost, jer se u dogledno vrijeme očekuje još snažniji Cayman koji će se kriti iza oznake GT4 RS.