auto
346

Ovako izgleda nova Opelova Insignia

Klix.ba
Nakon što su se pojavile fotografije nove Insignije u sedan i karavanskoj verziji, zaključak se nameće sam, a to je da Opelov model u svakom slučaju izgleda prelijepo i jednako uzbudljivo kao i koncept Monza iz 2013. godine.

Na fotografijama je atraktivna OPC Line verzija elegantnog izgleda i znatno "oštrijeg" dizajna u odnosu na odlazeći model OPC Line verzija odiše sportskim duhom i posjeduje niži ovjes, kao i set Brembo kočnica skrivenih iza 20-inčnih naplataka od legura. Vidljivi su i dvostruki završeci izduvnih cijevi, kao i diskretni lip spojler na vratima prtljažnika. Opel nije pratio trend i integrisao pokazivače smjera u bočne retrovizore, nego se oni i dalje nalaze na blatobranima.

Objavljene su i fotografije Insignije Sports Tourera koji izgleda masivno. I u ovom slučaju se radi o OPC Line verziji koja posjeduje sportski body kit s prednjim i stražnjim lip spojlerima, kao i pragovima.

Oba automobila posjeduju Opelove nove opcione matrix LED farove sa 16 dioda, što je dvostruko više od Astre.

Iako je 55 milimetara duža od prethodne, nova Insignia je lakša za čak 175 kg. Također, nudi znatno veću udobnost putnicima na stražnjem sjedištu, jer su dobili više prostora za noge zahvaljujući međuosovinskom rastojanju povećanom za 92 milimetra. Automobil je niži za 29 milimetara od prethodnog.

Opel će zvanično predstaviti novu Insigniju Grand Sport online ovog mjeseca, a na Sajmu automobila u Ženevi u martu će imati javni debi. Dolazak Sports Tourera se očekuje nekoliko mjeseci kasnije.