Mašti na volju
0

Ovako bi mogla izgledati Opelova Astra GSi

D. B.
Opel je ove sedmice predstavio novu generaciju modela Astra koji je donio novosti kad je riječ o dizajnu, platformi i unutrašnjosti, a iako se radi o uzbudljivom automobilu, ipak fanovi maštaju o snažnijoj GSi verziji.

Opel je oživio legendarnu GSi oznaku kada je 2017. godine predstavio modele visokih performansi, a sada se svi nadaju da će i nova Astra slijediti taj put. Studio X-Tomi Desing je objavio render koji predstavlja ideju kako bi Astra GSi mogla izgledati.

Hatchback je dobio novu jarku narandžastu boju kojoj kontrast prave crni stubovi i krov. Također, poklopac je crne boje, što izgleda lijepo u kontrastu s narandžastim branikom, dok su maska te umeci u branicima također crne boje.

Automobil na renderu ima novi set felgi te je nešto niži od standardnog modela, zbog čega izgleda više sportski.

Iz Opela zasad nema indikacija da je u toku razvoj Astre GSi. Također, nema ni detalja o Astrinom pogonu, ali je poznato da dijeli platformu s novim Peugeotom 308. Stoga se može očekivati da ova dva modela dijele i motore. Ipak, to nisu dobre vijesti za one koji se nadaju GSi modelu, jer je Peugeot već javno saopćio da ne planira proizvesti sportski 308 GTi.

Iz Opela su samo rekli da će kupci moći birati između različitih benzinskih i dizelskih motora snage između 110 i 225 KS. Peugeot 308 također nudi 225 KS u najboljoj verziji s plug-in hibridnim pogonom, tako da se isto može očekivati i u Astri.

Zasad je Astra GSi nažalost samo render te se produkcijski model teško može očekivati osim ako Opel odluči zalijepiti GSi oznaku na hibridni model.

Vezani članci