Noviteti
3

Toyota objavila prve detalje i fotografije obnovljenog modela Auris

Klix.ba
Kompanija Toyota je objavila prve detalje i fotografije obnovljenog modela Auris, koji će debitovati na Sajmu automobila u Ženevi sljedećeg mjeseca.

Prednji dio automobila je doživio kozmetičke promjene, redizajniranu rešetku hladnjaka, farove oštrijeg oblika i redizajnirani branik. Fotografija stražnjeg dijela nije objavljena, ali se mogu očekivati redizajnirana svjetla i branik.

Toyota je objavila i fotografiju unutrašnjosti koja ima konzervativan izgled, ali i sjajne crne detalje na instrument tabli, redizajnirane ventilacijske otvore i tradicionalni sat koji je pomjeren desno od većeg ekrana osjetljivog na dodir. Kupci će moći odabrati i nove presvlake, a prisutni su i drugi detalji koji govore da se radi o osvježenom modelu u veoma kompetitivnom segmentu kompaktnih automobila.

Toyota Auris hatchback i karavan će biti ponuđeni s novim i poboljšanim benzinskim i dizelskim motorima, a dostupna će biti i hibridna verzija.

Obnovljeni Auris će biti predstavljen sljedeće sedmice na Sajmu automobila u Ženevi uz također obnovljeni model Avensis. Porodica Auris bi mogla dobiti i trećeg člana ove godine u obliku Auris Crossa, koji će biti podignut, imat će plastičnu zaštitu karoserije i opcioni pogon na sva četiri točka.