U prodaji od zime
8

Toyota GR86 TRUENO Special Edition odaje počast legendi

D. B.
Toyotin specijalni model GR86 TRUENO Special Edition direktan je podsjetnik na model AE86 te donosi mnogo više od poznatih grafika.

Model AE86 se pojavio na tržištu prije četiri desetljeća i dostigao vrhunac popularnosti s verzijom Trueno GT-Apex Liftback, a sada je stigao podsjetnik u formi specijalnog modela GR86 koji ima bolje performanse i "pandinu crno-bijelu šemu boja" nazvanu Halo. Iz Toyote je potvrđeno da uskoro stiže još jedna boja pod nazivom Track bRed.

Osim očiglednih vizuelnih poveznica, GR86 TRUENO Edition je dobio ZF Sachs amortizere i Brembo kočnice. Amortizeri koriste azot i ulje za apsorpciju vibracija, maksimiziranje kontakta s tlom te podršku čvrstog i stabilnog upravljanja.

Brembo set uključuje kočiona kliješta s četiri klipa naprijed i dva nazad, a diskovi su glatki i nisu izbušeni. Kupci mogu izabrati manuelni ili automatski mjenjač.

Svi TRUENO primjerci dolaze sa 18-inčnim setom desetokrakih aluminijskih felgi, crnim štekama na vratima i crnim kućištima bočnih retrovozora, a svaki od njih isporučuje 228 KS i 259 Nm obrtnog momenta kao i standardna verzija. Primjerci s manuelnim mjenjačima posjeduju i GR86 Active Safety paket pomoćnih i sigurnosnih sistema.

GR86 TRUENO Edition će biti dostupan od zime, a cijene još uvijek nisu poznate.