Noviteti
0

Svjetska premijera Caddy Maxi

FENA
Volkswagen gospodarska vozila premijerno su predstavila Caddy Maxi na najznačajnijem europskom sajmu gospodarskih vozila European Road Transport Show u Amsterdamu.

Ovim vozilom bit će kompletirana ponuda između segmenta malih gradskih dostavnih vozila i Transportera. VW Caddy Maxi će se nuditi s jednim benzinskim i dva dizelska motora. Benzinski motor razvija snagu od 102 KS. Još više snage i ekonomičnosti vozačima će pružiti dva TDI-motora. Novost je 2.0 TDI motor snage 140 KS. U ponudi je i već poznati 1.9 TDI motor snage 105 KS, koji se opcionalno može naručiti i i u kombinaciji s DSG mjenjačem.

Caddy Maxi je produžen za 47 cm i sada je ukupno dugačak 4.875 mm te tako predstavlja jedan od najvećih modela među malim kompaktnim dostavnim vozilima. S međuosovinskim razmakom od 3.002 mm Caddy Maxi raspolaže utovarnim prostorom obujma 4,2 m3, korisnom nosivosti od 800 kg, opterećenjem prikolice od 1.500 kg i utovarnom površinom dugom 2.250 mm.

Primjenom varijabilnog pregradnog zida i preklopivog suvozačkog sjedala dužina utovarne površine može se povećati na preko 3 m. Caddy Maxi se po želji može naručiti i s dodatnim bočnim kliznim vratima te sa stražnjim podiznim vratima umjesto krilnih vrata. Razmak između kućišta kotača u utovarnom prostoru iznosi 1.170 mm, tako da se uzdužno može utovariti europaleta.