U prodaji od proljeća
0

Suzuki otkrio novi Swift: Evolucija s novim blagim hibridnim pogonom

E. L.
Za sada se zna da nova generacija Suzukijevog predstavnika u B segmentu sa sobom donosi novorazvijenu pogonsku grupu i kvalitetnije materijale u kabini.

Iz Suzukija do sada nije stiglo mnogo informacija o novoj generaciji modela Swift koji bi u evropske prodajne salone trebao stići u prvoj polovini naredne godine, a prve zvanične fotografije sugerišu da su u japanskoj kompaniji odabrali evolutivan pristup prilikom dizajniranja 3,86-metarske dvovolumenske karoserije koja će se nuditi u osam jednobojnih i četiri dvobojne kombinacije.

Promjene u dvobojnoj kabini uključuju znatno kvalitetnije materijale za oblaganje, a novi centralno postavljen 9-inčni display multimedijalnog sistema koji je blago zakrenut prema vozaču kompatibilan je s aplikacijama Android Auto i Apple CarPlay. U Suzukiju tvrde da ponuda prostora u kabini spada među najbolje u B segmentu.

Još nije otkriveno koliko snage ima novi trocilindarski 1,2-litarski benzinski motor potpomognut 12-voltnim blagim hibridnim sistemom, ali se očekuje da će biti snažniji, elastičniji, čišći i štedljiviji od dosadašnjeg 1,2-litarskog četverocilindarskog motora (83 KS) koji pokreće prethodnu generaciju.

I novi Swift nudit će se u kombinaciji s adaptivnim pogonom preko obje osovine (AllGrip), a neće biti uskraćeni ni ljubitelji malih i laganih sportskih automobila, jer u Suzukiju i za novu generaciju pripremaju verziju Sport.