U ritmu Barcelone
142

SEAT uz muzički spektakl predstavio novu Ibizu u BiH

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
SEAT je na zaista poseban i originalan način doveo potpuno novu generaciju modela Ibiza u Bosnu i Hercegovinu. Zanimljiva promocija na Ajfelovom mostu u centru grada kulminirala je odličnim koncertom grupe Stereo MC's u organizaciji SEAT BiH.

SEAT Ibiza je prvi model u Volkswagen grupaciji koji dolazi na novoj MQB A0 platformi te zahvaljujući tome postavlja zaista nove standarde po pitanju ponude prostora i komfora u ovoj klasi.

Odlična ponuda prostora za putike upotpunjena je i najvećim prtljažnikom u klasi koji sa 350 litara zapremine čini Ibizu zanimljivom i za porodičnu upotrebu.

Uz prepoznatljiv dizajn gdje dominiraju oštre i dinamične linije, nova Ibiza se ističe bogatom i modernom opremom kao što su LED svjetla naprijed i nazad, raskošan infotainment sistem sa 8-inčnim ekranom na centralnoj konzoli uz sve mogućnosti povezivanja i bežičnog punjenja. Ujedno, kao nikada prije, Ibizia nudi brojne mogućnosti personalizacije, kako izgledom, tako i raznovrsnom opremom, bez obzira na to da li volite diskretnost i eleganciju ili agresivniji sportski stil.

Ponudu motora čine trocilindarski 1.0 MPI benzinac u verzijama sa 65 i 75 KS, dok ih prati 1,0 TSI sa 95 ili 115 KS. Potpuno novi 1,5 TSI benzinac sa 150 KS će na našem tržištu biti dostupan krajem ove godine. Naravno, tu su i dizelaši, tačnije jedan dizelaš, 1,6 TDI u verzijama sa 80, 95 ili 115 KS.

Osnovni model nove Ibize na našem tržištu je Ibiza 1,0 MPI Reference sa 75 KS te do registracije košta 22.095 KM. Znatno bogatija i privlačnija Ibiza 1,0 TSI Style sa 95 KS kod nas košta 25.564 KM, dok, naprimjer, luksuzno opremljena Ibiza 1,0 TSI Xcellence sa 115 KS i DSG automatskim mjenjačem sa 7 stepeni prijenosa košta 31.659 KM. Sportski opremljena verzija Ibiza 1,0 TSI FR sa 115 KS košta 28.921 KM.

Modeli s dizelskim motorima bit će dostupni na našem tržištu tek od novembra ove godine, a najpristupačniji dizelski model bit će Ibiza 1,6 TDI Reference koja će koštati 27.555 KM.

Novu Ibizu smo već imali prilike isprobati ranije ove godine, a naše prve utiske možete pročitati ovdje.