Wind već od 29.941 KM
1

FOTO / Renaultov kabriolet stigao u BiH

Sarajevo-x.com
Novi Renault Wind je stigao na bosanskohercegovačko tržište automobila. To je ujedno drugi kabriolet model francuskog proizvođača automobila nakon već odavno poznatog modela Megane CoupeCabriolet.

Renault Wind je kompaktni dvosjed roadster ukupne dužine 3,83 metra, kojeg odlikuje inovativni način otvaranja krova, koji se električnim putem sklapa za samo 12 sekundi. Zahvaljujući kompaktnim mjerama, Wind je izuzetno okretan u gradu, te izuzetno praktičan za svakodnevnu upotrebu. To se posebno odnosi na prtljažni prostor, koji bez obzira na položaj krova nudi 270 litara iskoristivog prostora.

Ponuda motora za novi Wind uključuje provjerene i poznate agregate koji ispunjavaju Euro5 normu o čistoći izduva. Tako osnovu čini 1.2 litarski TCE benzinac sa 100 KS, dok poželjniju opciju predstavlja 1.6 litarski benzinac sa 133 KS, u kombinaciji sa petostepenim manuelnim mjenjačem.

Zbog ukupne mase automobila manje od 1.200 kg, oba motora nude zabavne performanse, tako ubrzanje do 100 km/h traje 10,5 sekundi sa 1.2 TCE, odnosno 9,2 sekunde sa 1.6 16v motorom.

Novi Renault Wind, dostupan je već od 29.941 KM sa PDV-om. Ova cijena se odnosi na model sa 1.2 TCE motorom i paketom opreme Chic, koji uključuje ABS, ASR, ESP, zračne jastuke za vozača i suvozača, bočne zračne jastuke, električni varijabilni servo upravljač podesiv po visini, vozačevo sjedište podesivo po visini, putni računar, maglenke, električno pokretane prozore i grijane retrovizore, klima uređaj, tempomat, Radio CD MP3 sa komandama na upravljaču, kožni upravljač i ručicu mjenjača, te 16-inčne aluminijske naplatke.

Za one koji žele još više, na raspolaganju je Wind pokretan 1.6 16V litarskim benzincem sa 133 KS i paketom opreme Sport Chic, koji na sve navedeno u paketu Chic, dodatno donosi 17-inčne aluminijske naplatke, automatski klima uređaj, kvalitetniji audio uređaj sa priključkom za Bluetooth i USB, te senzore za kišu. Ovako opremljen Wind, košta 33.712 KM sa PDV-om. Doplata za metalik boju iznosi 698 KM, a za krov u sjajnoj crnoj boji 685 KM.