Noviteti
39

Pogledajte novi pick up model Mercedes-Benz X-Klase koji izgleda elegantno

Klix.ba
Foto: Mercedes Benz
Foto: Mercedes Benz
U martu 2015. godine njemački poizvođač automobila Mercedes-Benz je najavio dolazak svog pickup modela, koji bi se na tržištu trebao pojaviti do 2020. godine. Riječ je o kamionetu srednje veličine, ali koji izgledom i veličinom može parirati bilo kojem američkom modelu.

Prezentacija je upriličena u Stockholmu, a Mercedes je predstavio dva ekstremna koncepta X-Klase, kamionete srednje veličine. Ovaj model Mercedes-Benz X-Klase ima konfiguraciju s 4 vrata i namijenjen je svima.

Zvaničnici Mercedesa su rekli da segment pickup automobila doživljava transformaciju te da mnogo obećava. Upravo će Mercedes postati prvi veliki proizvođač koji će na tržište plasirati svoj pickup, a bit će namijenjen latinoameričkom, južnoafričkom, australskom i evropskom tržištu.

Foto: Mercedes Benz
Foto: Mercedes Benz

Odgovornost za razvoj pickupa je prauzeo odjel Mercedes-Benz Vans.

"Mi možemo savršeno udovoljiti mušterijama koje traže vozilo s visokom razinom iskoristivosti, a u isto vrijeme žele udobnost, sigurnost i atraktivan dizajn Mercedesovih putničkih automobila", rekao je Volker Mernhinweg, šef odjela Mercedes-Benz Vans.

Vezani članci