Prije sajma u Ženevi
0

FOTO / Osvježeni i10 stigao u BiH

Sarajevo-x.com
Hyundai Auto BH ponosno predstavlja redizajnirani model i10. Iako je bilo najavljeno da će model na evropska tržišta stići tek nakon sajma automobila u Ženevi, najmanji predstavnik "i generacije" je već u Hyundai salonima širom Bosne i Hercegovine.

Novi i10 donosi mnoge izmjene, prije svega u vanjštini, ali izmjena ne manjka niti u unutrašnjosti. Dakle vanjski izgled je u potpunosti prilagođen novom dizajnerskom pravcu Hyundaija sa karakterstičnom prednjom maskom, a izmjenjena su i prednja svjetla i odbojnik.

Na ovaj način prednji dio novog i10 je gotovo u potpunosti izmjenjena, dok je karkaterističan zadnji dio automobila ostao gotovo netaknut. Što se tiče unutrašnjosti izmjene se odnose na instrument tablu, djelimična poboljšanja ergonomije, kao i pozicije za čaše i druge sitnice. Novi i10 nudi potpuno nova i u mnogome udobnija sjedišta, ali i bolje i kvalitetnije materijale izrade unutrašnjosti.

U ponudi motora, na BH tržištu popularna "desetka" dolazi sa 1.1 litarskim benzinskim motorom maksimalne snage 69 KS i s više od 99 Nm okretnog momenta. Mjenjač je manuelni petostepeni, uz mogućnost isporuke četverostepenog automatskog mjenjača.

Na BH tržištu model će biti predstavljen sa dva paketa opreme, sa akcijskom cijenom već od 15.790 KM, i uz "Najbolji program brige za kupca", pet godina garancije, pet godina mobilne garancije i pet godina preventivnih pregleda u Hyundai servisima.

Uz to Hyundai je kupcima na leasing obezbjedio povoljnije uslove kao i kasko osiguranje gratis za prvu godinu.