Nacionalna premijera
0

FOTO / Nova C-Klasa stigla u BiH

Tekst i fotografije: Elvir Zubović/Sarajevo-x.com
(Foto: E.Zubović/Sarajevo-x.com)
Danas je prigodnom prezentacijom javnosti u BiH i zvanično predstavljena značajno obnovljena C-Klasa. Uz brojne novosti koje donosi sa sobom, lokalnu popularnost ovog Mercedesovog modela svakako će poboljšati i glumac Enis Bešlagić, koji je zaštitno lice kompanije AutoLine, generalnog zastupnika Daimler AG u Bosni i Hercegovini.

Cjelodnevnom premijerom Mercedes-Benz danas je, tačnije AutoLine kao generalni distribituer Daimler AG za Bosni u Hercegovinu, zvanično na tržište BiH uveo osvježeno i poboljšano izdanje njihove popularne C-Klase.

Zanimljivo je da je domaćin premijere nove C-Klase bio glumac Enis Bešlagić, a koji je ujedno i zaštitno lice kompanija EuroLine i AutoLine. Bešlagić je ovom prilikom istakao svoje zadovoljstvo činjenicom da ima čast biti uz Mercedes-Benz, kako zbog ugleda ovog proizvođača tako i zbog činjenice da će u narednom periodu prodajno-servisna mreža Mercedes-Benza u regiji doživjeti novo širenje, što znači i stvaranje prijeko potrebnih novih radnih mjesta.

Uz premijeru novog modela, Bešlagiću je ovom prilikom gospodin Semir Drndo, rukovodilac marketinga i prodaje AutoLine d.o.o., uručio ključeve od nove C-Klase koju će popularni glumac koristiti u narednom periodu. Bešlagić je u svom duhovitom stilu istakao da dok se bavio teškim fizičkim poslovima u svojoj mladosti nije mogao ni sanjati da će jednog dana biti u prilici da vozi Mercedes.

Tako je Mercedes-Benz na globalnom nivou C-Klasu uveo pod novim sloganom "125! godina inovacije", a upravo tim sloganom njemački proizvođač želi istaći da, iako je riječ o redizajniranom modelu, on ipak donosi značajan broj novosti i inovacija u svoj konkurentan segment. Činjenica da je ova C-Klasa u odnosu na već prethodni model dobila preko 2.000 potpuno novih dijelova dovoljno govori o njenom temeljitom preuređivanju.

Uz dinamičniji izgled karoserije, osvježena C-klasa impresionira novim sigurnosnim sistemima u ujedno postavlja nove sigurnosne standarde u svojoj klasi zahvaljujući sistemima asistencije poput Attention Assist sistema za detekciju umora vozača, te Distronic Plus sistema radarske pomoći održavanja odstojanja pri vožnji. Novi motori, ekološka start/stop funkcija, te optimizovani automatski mjenjač smanjuju potrošnju goriva do čak 31% u poređenju sa prethodnim modelom.

Slavljeničku 125. godinu postojanja Mercedes obilježava brojnim atraktivnim ponudama. Tako je i cijena nove C-klase još pristupačnija bosanskohercegovačkim kupcima, uprkos obimnijem spisku serijske opreme. Početni dizelski model C 200 CDI BlueEfficiency je sada dostupan već za 55.990 KM do registracije, što predstavlja smanjenje cijene od čak 6,7% u odnosu na prethodnika.

Više detalja o osvježenoj C-Klasi, kao i naše utiske sa svjetske premijere i prvih probnih vožnji na Tenerifima, možete pogledati ovdje.