Noviteti
0

Nova Alfa Romeo GT coupe

Klix.ba
U sljedećem textu moći ćete se pobliže upoznati sa kvalitetama nove <b>Alfe GT coupe</b>.

Alfa GT coupe je novi automobil konstruisan na platformi Alfe 156 za koji se predviđa da će biti pušten u prodaju krajem ove godine. Ovaj model je dizajniran u Bertone Style Centreu i nudi nam originalan styling i fenomenalne performanse. Također predstavlja novi koncept koji kombinuje sportski izgled sa elegancijom i komforom. Auto nastoji ponuditi ultimativni vozački užitak jednog izvanrednog i beskompromisnog coupea.

Dizajneri su se oslonili na bogatu tradiciju Alfe u konstruisanju modela koji još uvijek izmamljuju uzdahe ljubitejima vrhunskih automobila kao što su: 1900, Gulietta, Gulia i Alfetta.

Sa dužinom od 4,48 metara, širinom od 1,76 metara i visinom od 1,39 metara, Alfa GT coupe izgleda veoma agresivno i kompaktno čemu doprinosi i izgled koji posjeduje snažnu osobnost i prepoznatljivost.

Prepoznatljivi Alfin štit na prednjoj maski doprinosi utisku da se čitav automobil razvija od njega, a ogromni usisnici zraka prijete i šalju poruku ostalim učesnicima u saobraćaju da se što prije sklone jer će svakako za koji trenutak ugledati prelijepi stražnji kraj ovog coupea. Jednako upečatljiv bočni profil daje modelu izgled agilnog, masivnog i sigurnog automobila. Pozadina također nosi mnogo stila sa sobom. Rep Alfe GT coupea je blago zadignut i zaobljen te uklopljen sa velikim i lijepo oblikovanim odbojnicima. Zadnja šajba je u obliku kapi vode dok su štop svjetla prelijepo usječena u karoseriju.

Vanjski izgled je zaista sportski i odlično pristaje imidžu jedne Alfe i daje nam do znanja šta se krije pod tim vrućim limom. Naravno, Alfa je upotrijebila svoje najbolje komponente uključujući naravno svoja tri vrhunska motora. Radi se o četverocilindrašima od kojih najslabiji ima 140 KS i nosi ime 1,8 Twin Spark, poslije njega slijedi novi 2,0 JTS benzinac snažan 165 KS koji se ističe direktnim dovodom goriva, a poslije njega slijedi dizel, ali ne bilo kakav - radi se o provjerenom 140 KS snažnom motoru koji nosi oznaku 1.9 JTD Multijet 16v.

Za one potencijalne kupce kojima ni ovo nije dovoljno, na raspolaganju stoji zvjerska GTA verzija koja je pored ostalog opremljena moćnim 3,2 V6 24V agregatom koji razvija impozantnih 250 KS i koji nam je poznat iz aktuelnih modela 147GTA I 156 GTA.