Luksuzni karavan
21

Mercedes-Benz Days demonstracija luksuza počela u BiH

E. Z.
(Foto: E. Z./Klix.ba)
Sinoćnjim gala otvorenjem u kompaniji StarLine u Sarajevu počeli su Mercedes-Ben Days. Ovaj događaj koji je zamišljen kao karavan najboljih i najluksuznijih modela marki Mercedes-Benz, AMG i Maybach proći će kroz cijelu BiH.

Kupci ali i svi zainteresovani i ljubitelji marke sa zvijezdom mogu tokom ovog karavana u ovlaštnim salonima Mercedes-Benza u Bosni i Hercegovini pogledati najbolje i najluksuznije modele.

Atraktivni SUV AMG modeli, GLE, GLE Coupe, legendarna G-Klasa, ali i luksuzne limuzine S-Klase i Mercedes-Maybach S-Klase su izloženi ovom prilikom. Posebnu pažnju uvijek privlači G-Klasa, pogotovo jer je jedna od izloženih verzija i prestižni AMG G-63 koji kombinuje klasični izgled i vrhunske performanse 4.0-litrarskog V8 biturbo motora od 585 KS.

Posebna poslastice za sve ljubitelje automobila je i izuzetni Mercedes-Maybach GLS koji kombinuje raskoš i luksuz koji se vežu uz Marku Maybach sa impoznatnim proporcijama GLS-a. Tu su također i plug-in hibrid verzija Mercedes-Benz GLE 350 e.

Posjetioci će biti u prilici da se upoznaju i sa potpuno električnom, luksuznom limuzinom, modelom EQS. Sa dometom do 770 km (prema WLTP) i snagom do 385 kW, pogonski sistem EQS-a u potunosti je dostojan ranga i luksuza koji nosi segment S-Klase.

Karavan luksuznih vozila pod imenom Mercedes-Benz Days počeo je u Sarajevu, a put nastavlja u Živinicama, nakon toga se karavan luksuznih vozila seli u Mostar, te na kraju završavaju u Banjoj Luci 04. juna.