Noviteti
1

Land Rover predstavio Discovery u dvije nove edicije

Klix.ba
S ciljem osvježavanja ponude za svoj SUV model Discovery, u Land Roveru su pripremili dvije specijalne edicije koje stižu iza naziva Landmark i Graphite.

Discovery Landmark izvana je prepoznatljiv po sivim krovnim nosačima i crnim ventilacionim otvorima na blatobranima, a crna je boja svoje mjesto pronašla na maski hladnjaka i kućištima vanjskih retrovizora.

Pored oznaka "Landmark" tu su i posebne 20-inčne aluminijske felge. Kupci će moći da izaberu između pet ponuđenih boja karoserije (Zanzibar, Waitomo siva, Santorini crna, Yulong bijela i Indus srebrna). Najveći dio prostrane i luksuzno opremljene unutrašnjosti presvučen je najkvalitetnijom kožom.

Discovery Graphite karakteriše siva boja na ventilacionim otvorima, masci hladnjaka i ručkama na vratima. Pored oznaka edicije, automobil je postavljen na ekskluzivnim 19-inčnim aluminijskim tamnosivim felgama i može se dobiti u devet boja karoserije.

Motorna ponuda zasnovana je na dva turbodizelska trolitarska 6-cilindarska motora čija se snaga na podlogu prenosi preko 8-stepenog automatskog mjenjača. Slabiji motor u ponudi (TDV6) razvija 211 KS i 520 Nm najvećeg obrtnog momenta, a snažnija verzija (SDV6) nudi 256 KS i 600 Nm.

Početna cijena za Discovery Landmark u Velikoj Britaniji iznosi 77.579 eura, dok za model Discovery Graphite treba izdvojiti 66.426 eura.