Noviteti
173

Karabinjeri u Rimu i Milanu vozit će najsnažniju Giuliu

Klix.ba
Za potrebe italijanske policije Alfa Romeo je predstavio dvije najsnažnije Giulije Quadrifoglio koje će u tradicionalnim bojama Karabinjera krstariti ulicama Rima i Milana.

Predstavljeni automobili obojeni su tradicionalnim bojama elitnih italijanskih policijskih snaga, a pored LED signalnih svjetala na krovu tu su i karakteristične oznake Karabinjera i plava LED svjetla na prednjem i zadnjem dijelu automobila.

Shodno namjeni automobila, veće promjene mogu se vidjeti u unutrašnjosti, jer je policijski automobil opremljen radio-stanicom i pločom sa prekidačima za signalna svjetla, a tu je i tablet namijenjen suvozaču. Promjene završavaju defibrilatorom, kompaktnim hladnjakom, držačem za ručnu svjetiljku i spremnikom za oružje.

Poput standardnog modela i policijsku Giuliu Quadrifoglio pokreće 2,9-litarski derivat Ferrarija koji iz biturbo V6 konfiguracije razvija 517 konjskih snaga i 600 Nm najvećeg obrtnog momenta. Prijenos snage motora na točkove obavlja se preko 6-stepenog ručnog mjenjača, a spomenuti potencijal dovoljan je da Giulia od 0 do 100 km/h stiže nakon samo 3,9 sekundi. Maksimalna brzina iznosi 306 km/h.

Zbog performansi koje ostvaruje Giulia Quadrifoglio među Karabinjerima će biti izabrano nekoliko vozača koje će na stazi Varano de Melegari trenirati probni vozači Alfa Romea. Alfe će se koristiti u posebnim ceremonijalnim prilikama, ali i za nekolicinu situacija u kojima je potreban hitan transport.