Noviteti
0

Hyundai seksipilniji od Porsche-a

Klix.ba
Hyundaiev zavodnik
Hyundaiev zavodnik
Hyundaiev elegantni i lijepi Coupe izglasan je kao četvrti izbor za najpoželjniji ženski automobil, čak ispred Porsche Boxtera.

Nedavno istraživanje koje je provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da ženski dio populacije najviše žudi za modelima Ford Puma, Mazda MX-5, Nissan 200 SX, Hyundai Coupe i Porsche Boxter.

Jedan komentar, u korist Hyundai Coupea, na Ciao.com stranici, koja je i provela istraživanje, kaže: "Ako tražite agilan automobil koji dobro izgleda te je malo drugačiji od ostalih i ne zahtjeva da budete bogati, onda je ovo pravi automobil za vas."

Tržište Ujedinjenog Kraljevstva se dokazalo kao jedno od najvećih u Evropi za Hyundai Coupe. Tamo je prodano oko 6.213 jedinica od početka prodaje krajem januara 2002.

Coupe, a posebno vrhunski 2,7 V6, je dobio ugled kao jedan od najpovoljnijih sportskih automobila trenutno dostupnih na tržištu te koji pri tome ne uskraćuje svog vlasnika u pogledu impresivnih performansi. Ovaj top V6 model se prodaje po cjeni od 18.495 funti te u toj cijeni isporučuje snagu od 165 KS pri poprilično visokih 6000 okr/min koja omogućava ubrzanje od 0-100 km/h za solidnih 8,2 sec. Hyundai Coupe također dolazi i sa petogodišnjom fabričkom garancijom koja predstavlja pravi raritet u auto industriji.

Ovo istraživanje je pokazalo smjernice kojima se ljepši spol vodi pri kupovini automobila te da više razmišljaju glavom a ne srcem, te da ih zanimaju uglavnom, muškoj populaciji, sekundarni podaci.